Múltkor írtam, hogy mennyire jól sikerült Limara express croissant-ja, úgy gondoltam ( Limara, utólagos engedelmeddel ), hogy bemásolom ide az ő receptjét. Kár volna bármit is hozzátenni, az úgy jó, ahogy van! Annyi változtatást ejtettem rajta, hogy a dagasztás utáni munkamenetet leegyszerűsítettem.
Az eredeti recept
itt található, de ha nincs kedved kattintgatni, itt is elolvashatod! Holnap teszek fel hozzá képeket is.
Express croissant:
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1 pohár joghurt vagy kefír (140 g)
- 2 dl tej
- 1 kk só
- 4-5 ek. cukor
- 2 tojás
- 5 dkg élesztő
- 25 dkg hideg vaj
- 1 tojás a kenéshez
A hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Azután kb fél cm vastagra kinyújtottam, a hideg vajat sajtreszelőn ráreszeltem. Feltekertem mint a beiglit, jól ellapogattam, majd a két végét visszahajtottam. Ahol összeértek, ott összecsuktam, mint egy könyvet. Ezután kerekre nyújtható, felosszuk cikkekre, majd azokat feltekerjük kiflikké, végül sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük. Most mehetnek egy éjszakára a hűtőbe vagy a hideg kamrába, majd reggel tojással lekenjük, sajttal megszórjuk és forró sütőben ( 180 fokon )kb. 25-30 percig sütjük.
Elhihetitek, isteni!
Megérkeztek a képek is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése