Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. május 16., hétfő

Barbie torta lépésről lépésre


Először is készítettem egy normál méretű csokikrémmel töltött kerek tortát, majd ugyanezzel  a krémmel megtöltött kuglófformában kisütött piskótát is.



 A csokikrémről és a torta alapreceptjéről már olvashattatok a blogomban. Aztán egy éjszaka dermesztés a hűtőben, majd jöhetett a burkolás.
Én K2 cukorbevonó masszát használok, nagyon jól kezelhető, szépen burkolható vele a megfelelően lehűtött torta. Az egyszerűség kedvéért először a kerek tortát vontam be vele. Ahhoz, hogy szép síma legyen körben a felülete, egy kicsit nagyobbra kell nyújtani, mint amekkora bevonóra igazából szükségünk van, majd, ha jól leporcukroztuk a munkaasztalt, amin a nyújtást végeztük, akkor karral alányúlva szépen átemelhető a tortára a cukormassza.

 Az oldalára és a tetejére rásímítjuk, majd szép óvatosan körbevágjuk:


Aztán már egyszerű a dolgunk, cukormázzal felrögzítjük a díszeket a tortára. Színezett cukorbevonóból kis virágokat szúrtam ki, majd egy vastagabb szivacslapon középen benyomva szép virágformájuk lett, 3 dimenzióssá varázsoltam őket :-)
 
A cukorvirágok rögzítése után pirosra színezett cukormázzal elkészítettem a virágok közepét. Ezzel kész, mehet vissza a hűtőbe a torta. 
Eljött a macerásabb része a dolognak, a Barbie felöltöztetése:
Miután a cukorbevonót kinyújtottam megfelelő vastagságúra, kivágtam a szoknya elülső részét, majt egy fa formázóval ( de megteszi egy fogpiszkáló is ) picit elvékonyítottam az alját, ezzel elkészült a fodor a szoknyára:

 Felkerült a tortára:

Jöhetett a szoknya többi része ugyanezzel a technikával:


Aztán a kezeitől és lábaitól megfosztott Barbiet ( hú, de morbid.. brr.... ) felöltöztettem, majd megvizezve a torta felső részét, összenyomtam az immáron ruhában lévő kiscsajjal....





Icipici virágokkal és ehető ezüst gyöngyökkel díszítettem a ruháját. A torta egyébként egy 30 fős osztálynak lett elegendő.

11 megjegyzés:

  1. Szép! Biztosan elájultak tőle a lányok! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! Szép és biztosan finom is.

    VálaszTörlés
  3. Igen, a kislány, aki kapta, nagyon odavolt, persze a többi 6-7éves "nagylány" is.. Az én kislányom pedig nagyon büszke volt,hogy neki milyen jó, hogy ilyen anyukája van... Hát ennek örültem én igazán :-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett,azt meghiszem,hogy mindenki elvolt ájulva tőle.És külön,jó,hogy lépésenként bemutattad:-)

    VálaszTörlés
  5. Örülök,hogy hasznát veszi valaki a lépésről lépésre részeknek is. Én más blogokban kifejezetten szeretem ezeket, sokat tanulhat belőle az ember...

    VálaszTörlés
  6. Most bukkantam rá erre a blogra,és nagyon örülök,hogy ide tévedtem.Megnéztem minden tortát és tetszett,amit láttam.Minden elismerésem.Csodaszép munkák.Ez a Barbie torta meg valami gyönyörű.Nem csoda,hogy tetszett a kis hölgyeknek :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Lexana a dícséreteket, nagyon jól esett!
    Remélem rendszeres látogatója, véleményezője leszel munkáimnak!
    Várlak Téged is szeretettel!

    dszisza

    VálaszTörlés
  8. Lehet buta kérdés lesz: az a K2 cukorbevonó massza mi fán terem? Hol kapható? Nagyon gyönyörű a torta, talán én is megpróbálkozom vele, ha találok ilyen masszát.

    Köszönöm a receptet,
    Anita

    VálaszTörlés
  9. És még egy kérdés: A csokikrémet Te hogy csinálod? Nem találom a receptjét, bár lehet, hogy rosszul keresem.

    Köszönettel:
    Anita

    VálaszTörlés
  10. Szia Anita!
    Semmi baj a kérdéseddel, a K2 cukorbevonó "nem fán terem " :-)) /bocsi, de annyira aranyos volt a kérdés, ahogy megfogalmaztad.../, hanem cukrászdiszkontban árulják. Én konkrétan egy szegedi nagykerben szoktam venni, ha jól emlékszem 1000 Ft/kg körül volt az ára legutóbb.
    Egyébként ez egy marcipánt helyettesítő massza, ami hófehér, könnyen nyújtható miután szobahőmérsékletűre melegedett és használat előtt jól át van gyúrva egy kis keményítőn vagy szitált porcukron. Ha jól rémlenek az összetevők, akkor van benne: porcukor, titán-dioxid (állítólag ettől van az a szép fehér színe), búzakeményítő, mandulaaroma és egyéb adalék-gondolom emulgeálók. Viszonylag hosszú a szav.ideje, jól színezhető ill. festhető paszta állagú festékkel.
    A másik kérdésedre a válaszom:
    csokikrém: fél liter tejben 2 cs. csokipudingot és 5 ek cukrot felfőzni, majd amikor langyosra hűlt, kikeverni vele 25 dkg kockamargarint.
    Ha további kérdésed lenne, írj nyugodtan!

    VálaszTörlés
  11. Örök HÁLÁM! A szó nagybetűs értelmében. :)
    Akkor nekifogok az előkészületeknek! ;)

    Anita

    VálaszTörlés