Mozart szelet:
Ehhez az alap torta recept recept résznél levő piskótatésztát kell megsütni. Egy 27x40-es tepsihez ebben az esetben 7 tojásból készítsünk kakaós tésztát.Erre a következő krémet kell kenni: 2 cs. vaníliás pudingot 6 ek cukorral, 1 zöld kupakos mandulaaromával fél liter tejben megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük 25 dkg margarinnal. Ezt a kihűlt kakaós piskótánkra kenjük, majd berakjuk a hűtőbe pár órára. Amikor a tetejét már elég szikkadtnak érezzük, leönthetjük olvasztott csokoládéval: 200gr étcsokit 3 ek. étolajjal felolvasztunk gőz felett, majd a krémre öntjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk megdermedni, különben megmattul a teteje. Végül szállíthatjuk vissza a hűtőbe. Jót tesz neki, ha egy napot áll, jól összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése