Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. május 1., vasárnap

Bagoly torta

Végre én is géphez jutok a gyerekek mellet...
Gyorsan meg is ragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem azoknak a szavazatát, akik az online cukrászversenyen rám voksoltak, illetve a zsűritagoknak akik érdemesnek tartottak arra, hogy nagy boldogságomra és meglepetésemre BRONZÉREMMEL jutalmaztak :-))))))

A nevezett tortám ez volt:

Szerény véleményem szerint Kricky nagyon megérdemelte az első helyet a táska tortájával, tényleg nagyon profi módon megoldotta a feladatot,  ezúton is gratulálok neki! Nálam a tuti befutó mégis a fáraós torta volt, nem is igazán értettem, hogy lett " csak " ezüst érmes.... 
Igazán szép munkák születtek, voltak benne nyilván olyanok is amiken lenne még mit javítani, de hát valahonnan el kell indulnia az embernek. Emlékszem én is az első formatortáimra.... Pfú.... Hát visszanézve, azokon is lett volna még mit dolgozni... De ha igazán akarja az ember lánya, érdekli is ez a mesterség, tuti, hogy előbb-utóbb a fejlődés útjára lép. De készíteni ezeket a tortákat csak szívvel lehet... gondolom, ezzel sokan egyet kell, hogy értsenek.
Egyébként beneveztem egy másik internetes tortaversenyre is, de sajna valami gixer jött a dologba, ugyanis az elküldött tortáim valahol elvesztek az éterben... Nagyon sajnáltam, de állítólag karácsony tájékán újabb versenyt írnak majd ki, remélem ott már összejön a dolog. 
Azt mondják nem a nyerés számít,  hanem a részvétel, és ilyenkor érzi az ember igazán ennek igazságát, amikor rajta és a szervezőn kívül álló dolgok miatt még a részvétel sem valósulhat meg, ez tud igazán rosszul esni.. De sebaj, majd karácsonykor...

Az online tortaversenyen elért eredménynek viszont borzalmasan örülök. Láttatok volna, mikor elolvastam az eredménytáblázatot... Majd kiugrottam a bőrömből... Így most ezen felbuzdulva készült egy gitár torta a napokban, illetve két, sokak által nagyon jól ismert és kedvelt sütemény: a Lajcsi szelet és a méteres kalács. Ezek receptjeit itt találjátok.

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Ez a torta eszméletlenül jó! Már vagy ötödszörre görgetem felfelé az oldalt, mert nem győzök betelni a részleteivel! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Szilvia! Gratulálok a bagoly tortádhoz, nagyon szép! És nagyon szép a többi tortád is, én profi cukrásznak gondoltalak, a Picasa albumaidnak már régóta követője vagyok. A kánkán tortámat a tiéd ihlette, ezt a blogomba bele is írtam. További sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen köszönöm Gabi és marisz57! Egyébként nem vagyok cukrász, sőt.... fogászati asszisztensként dolgoztam mielőtt tavaly megszületett a picúr....

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon-nagyon tetszik ez a torta! Gratulálok a bronzéremhez!!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Eszter! Remélem a következő versenyen sikerül "nagyobbat" alkotnom, de ettől is rettentő boldog voltam....
    Egyébként annak is nagyon örültem, hogy csatlakoztál az állandó követők közé! Remélem hasznodra lesz a blogom!

    VálaszTörlés