Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2012. január 16., hétfő

A megunhatatlan zserbó

Egy nagyon régi elmaradásomat szeretném most pótolni.
Lenne egyébként új tortám, amit megmutatnék szívesen nektek, de a játékszabályok értelmében sajnos tilos!
Igen, jók az infók, immáron 4. alkalommal rendezik meg az online cukrászversenyt, ahol a legbátrabbak összemérhetik tudásukat. Sok szép alkotást lehet ezeken az oldalakon látni és a nyeremények is nagyon jók!!
A határidő 19.-én délben lejár, úgyhogy aki nevezni akar, az kapja össze magát!!!
Az eredményhirdetésig még van sok idő, úgyhogy most örüljünk annak, amink van..... nevezetesen egy jó kis zserbó szelet....

Én így csinálom, eddig még nem okozott csalódást ez a recept. A mennyiségek a gáztepsi méretére vannak megadva.
Hozzávalók: 50 dkg félfogós liszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej fél cs. friss élesztővel futtatva, 1 cs sütőpor.
Elkészítése: a margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk, 3 cipóba osztjuk ( én mindig mérleget használok, így mindig szép egyenletes vastagságú lesz minden lap ). Az első lapot vajazott tepsibe nyújtjuk. Bőven megkenjük sárgabaracklekvárral, szórjuk le darált dióval és egy kis kristálycukorral. Jöhet rá a második lap. Rá lekvár, dió és cukor, végül beborítjuk a 3. lappal. 1 órát kelesztjük, majd villával teljesen az aljáig átszúrva megböködjük a villával. Előmelegített sütőben 150 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, olvasztott csokival vonjuk be.

Jól néz ki, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése