Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2012. május 23., szerda

Transzferfólia használata

Szánom-bánom bűnömet, hogy annyira régen jelentkeztem, de mióta visszatértem a szorgos, dolgozó nők sorába, alig jutok számítógép közelébe.
Nemrégiben kipróbáltam a transzferfóliát, ami annyira megtetszett, hogy gondoltam lefotózom, és megosztom veletek, hátha lesz olyan, aki szintén kedvet kap hozzá...

Igazából már régóta szemeztem vele, de most jutottam el arra a pontra, hogy egy snassz kis csokitortát is fel kellene dobni valamivel. Nemcsak krémmel lehet díszíteni az oldalát, egy kis fésűkártyával csinosra igazítva, ill. nemcsak a csokiganach-zsal leöntött változat lehet szép, hanem a sötét étcsokin is nagyon dekoratív tud lenni a citromsárga minta. Természetesen létezik egyéb árnyalatokban ill. mintákkal, én most ezt próbáltam ki...

Először is : betöltöttem főzött krémmel a kerek tortát, jól lehűtöttem, majd lemértem a magasságát.
A fóliát ekkora csíkokra szabdaltam, majd jött a csokitemperálás...
Kb 5 dkg csokit megolvasztottam 1 ek étolajjal, majd hozzádobtam a maradék 5 dkg csokit, és addig kevertem, amíg az is felolvadt. A konyhapultra fektettem a fóliacsíkokat ( ne sokat tapizzátok, mert a kéz melege is elég ahhoz, hogy a minta lejöjjön róla ! ), majd vékonyan rásímítottam az olvasztott csokit.



Ekkor már készenlétben volt mellettem a torta, hogy amint a csoki elkezd kötni, már tehessem is fel az oldalára.  Itt szépen megtapadt, már lehetett is lehúzni a fóliát róla...




Kellett egy második csík is, sikerült viszonylag jól összeillesztenem is. Nekem nagyon bejött, állatira tetszett! A tetejére pedig az elmaradhatatlan Scooby Doo ostya került...  :-))
Ajánlom mindenkinek, akinek van egy csöpp kísérletező kedve!
A hétvégére kell egy vaníliás tortát gyártanom, annál fehér csokival fogom - remélhetőleg- megoldani. Nagyon hasznos is lesz, hisz már csütörtökön este el kell vele készülnöm, mert péntek reggel viszik, de csak szombaton fogják felvágni. Szóval jó lesz így, mert nem fog addig agyonszáradni rajta a krém, na és persze jól is mutat...





4 megjegyzés:

  1. Hűha ez nagyon tetszik.Még sosem mertem kipróbálni,na majd talán most.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez tök jó!Végre az úgymond snassz csokitortát is újjá lehet varázsolni!!!

    VálaszTörlés
  3. Mindig féltem töle,de annyira jól írtad le,köszönet érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Remélem, kipróbálod, és megosztod velünk hogyan sikerült....

      Törlés