Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 29., kedd

Jugó krémes

Ígértem a múlt héten, hogy a szombaton levő disznóvágásunkra egy pár új receptet kipróbálok és ezeket meg is mutatom nektek. Úgyhogy most lássuk őket:

Az első legyen a Jugó krémes. Ezt valamelyik női magazinból vágtam ki réges-régen, ezért a Lap elnézését kérem, hogy nem nevezem meg, de fogalmam sincs, honnan való ez a jó kis recept.
Hozzávalók 27x40 cm-es tepsihez:
Tésztához: 25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 25-30 dkg liszt ( a tojás nagyságától függ, hogy mennyit vesz fel ), 2 tojássárga, 5 kanál hideg víz. Ebből linzertésztához hasonló keménységű tésztát gyúrunk, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. Amikor letelt az idő, elfelezzük, az egyikből lapot nyújtunk,villával megszúrkáljuk, és a tepsi hátulján világosbarnára sütjük. A sütő 150 fokra legyen előmelegítve!
A másik lapot már a vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, 10 perc alatt elősütjük, majd a következő masszát öntjük rá: 9 tojássárgát 25dkg cukorra, 25dkg reszelt csokival ( jól jönnek ilyenkor a megmaradt mikuláscsokik! ), 25 dkg darált dióval, 1cs sütőporral jól kikeverjük, majd óvatosan hozzá kell keverni a tojások fehérjéből vert habot. Ezt rásímítjuk az elősütött lapra, visszadugjuk a sütóbe és tűpróbáig (kb 30 perc ) sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Addig is elkészítjük a krémet: 2 csomag vaníliás pudingport 6 ek. cukorral fél liter tejben megfőzünk. Ha kihűlt, jó habosra keverjük 25 dkg margarinnal. Ezt a kisütött csokislapra kenjük, beborítjuk a tepsi hátulján kisütött tésztával. Legalább egy napot hagyjuk állni mielőtt tálaljuk!

3 megjegyzés: