Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 8., kedd

Krémes-ahogyan mi szeretjük..

Krémes - ahogyan mi szeretjük..
A párom minap azzal állított haza, hogy valakinek a munkájáért cserébe ígért egy tálca házi krémest, úgyhogy el kellett készítenem. De mivel nálunk is nagy kedvenc, rögtön 2 adagnak kellett nekilátnom. Előző éjszaka sajnos begörcsölt a vesém, így nem nagy kedvem volt hozzá, de ha egyszer megígérte és én is, nincs mit tenni sütni kell. Az az egy dolog vígasztalt, hogy az összeállítás viszonylag gyorsan megvan, aztán a hűtőben ráér egy fél vagy akár egy egész napot is pihenni.
Remélem lesz közületek olyan, aki elkészíti, és bízom benne, hogy ízleni is fog!
Tehát a recept: (kb 25*30 cm-es tortakerethez ami kb 10 cm magas, vagy egy hasonló méretű tepsihez)
Első lépésként a kiengedett levelestésztát 160 fokos sütőben kisütöttem szép rózsaszínre. Egy picit nagyobbra nyújtsátok, mint a tepsi hátulja, mert általában picit összemegy!
Aztán ezt félre lehet tenni kihűlni. Előtte még melegen azért nem árt lapjában kettévágni, ekkor még viszonylag puha, könnyebb dolgunk van vele.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet: 8 tojássárgát 2 ek cukorral, vaníliaaromával, 1 cs vaníliás pudingporral, 6 csapott teáskanál zselatinnal és 1 liter tejjel sűrű krémet főzünk. Ha már selymes állagú, tegyük félre hűlni. Verjük fel a 8 tojásfehérjét habnak, amikor már nem csúszik ki a tálból, kanalanként adagoljunk hozzá 6-7 ek kristálycukrot. Addig verjük amíg belekóstolva már nem ropog a fogunk alatt a cukor. Ha ez megvan, belezuttyintjuk a tál oldalánál a még meleg krémet, majd óvatos mozdulatokkal símára keverjük. A tepsi aljára helyezzük az első tésztalapot, ráöntjük az egyneművé dolgozott krémet, mehet rá a felső tésztalap. Óvatosan lenyomkodjuk, és már dughatjuk is a hűtőbe minimum egy fél napra. Ha ez letelt, fűrészes fogú késsel felkockázzuk, leszórjuk porcukorral.
Aki tovább akarja növelni csípőjének körfogatát , a krémre ne tegye rá a felső tésztát, hanem, tegye be a krémet dermedni a hűtőbe, majd amikor a tejeje megbőrösödött, felvert tejszínhabot símíthat rá, majd erre kerül a felső tészta.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kb. 15 kockányi lesz belőle. Amit a képen láttok, az már meg volt picit dézsmálva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése