Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 8., kedd

 Itt volt a hétvége, így biztos sokunknál van otthon egy kis ebéd utáni sütizés.. 
Arra godoltam,hogy megmutatom hogyan lehet kb 10 perc alatt - na jó, sütéssel együtt 20-25 perc alatt valami egészen varázslatosat az asztalra varázsolni!
A mai recept tényleg nagyon egyszerű, bár sokan mondják-gondolják, hogy szuflét készíteni nem könnyű, de láss csodát! - Az!
Vaníliás szuflé 4 főre:
Szükséged lesz  kb 4 bő evőkanálnyi vaníliás pudingra ( ez lehet bolti poharas, de lehet egy kis gyerkőcöktől elcsent maradék puding is, amit hagyományosan főztünk- 1 cs. pudingpor-fél liter tej-3 ek. cukor ) illetve kell személyenként 1-1 tojásfehérje ( jelen esetben így 4   ) és kb 2 ek. cukor.
A tojásfehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd amikor már jó kemény, óvatosan beleforgatjuk a vaníliáspudingot. Bőven kivajazott, kristálycukorral meghintett csészékbe tesszük ( legyen tele a pohár! ), majd előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percig-amíg  a teteje megbarnul - megsütjük.
Én karamellizált banánt kínáltam mellé.
Ennek készítése: egy edényben kb 1 csészényi cukrot karamellizálunk, amikor kész bele egy teáskanálnyi margarin, pici tej ( hogy a cukor fel tudjom oldódni ), egy pár csepp citromlé. Beforraljuk, beledobáljuk a kb 1,5 cm-es karikára vágott banánt, felrottyantjuk és kész!  Csészében tálaljuk!
A szuflét kisülés után rögtön porcukorral meghintve tálaljuk, különben összeesik, és oda a büszkeségünk!

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése