Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 29., kedd

Panda-kalács

Azt hiszem Limara teljesen megfertőzött....
Annyi szépet és jót készít, hogy ember legyen a talpán, aki kibírja, hogy ne ugorjon neki azonnal a sütőnek amikor egy-egy újabb ínycsiklandozó kreációt lát honlapján..
Hát így jártam én ezzel a panda kaláccsal. Az övé tökre rendben volt, az enyém úgy nézett ki, mint egy duzzogós pandamaci, akinek elvették az összes eukaliptusz levelét...
Egyébként az ízével semmi gond nem volt, de benne a panda... hát hagy némi kívánnivalót maga után!

A jól bevált Hokkaidó-kalács tésztájából készült, amit keresztanyánktól kaptam, a formázási technikát viszont Limarától lestem el.

Dagasztógépbe ebben a sorrendben helyezzük el a hozzávalókat: 15 dkg cukor, csipet só, 1 pohár natur joghurt, 2,5 d tej, 55 dkg finomliszt, 2,5 dkg élesztő.
Ebből viszonylag ragacsos tészta fog keletkezni. Bedagasztás után deszkán liszt hozzáadásával rugalmas, de egy picit keményebb tésztát gyúrunk. A kakaós részhez kakaóport, a zöld részbe zöld ételfestéket tettem. Ezután ezzel a technikával összeállítottam a kalácsot.
Tojással lekenve duplájára kelesztettem, majd mehetett a sütőbe. A kisfiam rájárt egészen addig, amíg tartott belőle, azt mondta rá, hogy ott van az a pandamaci, csak elbújt a levelek közt...
Végül is ilyen megközelítéssel, tökéletes lett a panda-kalácsom  :-))


1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen!:) Szerintem nem vészes, láttad volna az én első pandámat....:))

    VálaszTörlés