Az egyik a kókusz szelet:
Ehhez szükségünk van 7 tojásfehérjére amit kemény habbá verünk. Amikor ez megvan beleszitálunk 20 dkg porcukrot és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Óvatosan fakanállal beleforgatunk 10dkg kókuszreszeléket és 2 lapos ek. lisztet. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 25 perc alatt kisütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a maradék 7 tojássárgáját 15 dkg cukorral és 1 ek. liszttel elkeverünk, felöntjük 3 dl tejjel, majd lassú tűzön állandó kevergetés mellett krémmé főzzük. Ne ijedjetek meg, egy picit csomós lesz a sok tojástól, de ha robotgéppel jól kikeveritek miután levettétek a tűzről, szép selymessé válik. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már éppenhogy langyos 25 dkg margarinnal habosra keverjük. Ezt kenjük a kihűlt kókuszos tésztára. Kókuszreszelékkel megszórva tegyük a hűvösre legalább egy éjszakára. Ha csokimázzal akarjuk bevonni, akkor először hűtsük be egy éjszakára, hogy egy picit " megszívja " a hűtő a krém tetejét, majd ezután önthetjük le a csokival.
Nálunk a nagylányom nem sok lehetőséget hagyott arra, hogy mi is megkóstolhassuk, nagyon bejött neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése