Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. április 16., szombat

Túrós szélforgó

A gyerekeim minden áldott reggel az egyik boltláncban kapható csokis croissant reggeliznének. Hál'istennek megeszik azt is amit én gyártok, de mivel már beleuntam a rengeteg kakaós csodába, gondoltam újítok. Készítettem nekik túrós szélforgót. Nagyon jól sikerült, szép is és finom is lett.
A tésztája természetesen az express croissant tésztája, csak a formája lett más. Kis négyzeteket vágtam, majd középről minden csücske felé bevágtam a tésztát. Középre túrókrémet tettem, visszahajtogattam a csücsköket, majd egy kis kanál sárgabarack lekvárral " lesúlyoztam ", nehogy sülés közben gondoljonak egyet és kinyíljonak.
A túrókrém: 25 dkg túró, 4 ek cukor, vaníliáscukor, 1 tojás, fél cs. vaníliás pudingpor, mazsola. Ezeket jól kikeverjük, ha nagyon folyós, a pudingpor másik felét is hozzáadhatjuk.
Amikor fél órát pihetntek így megtöltve, tojással lekentem a tetejüket, majd 200 fokos sütőben kb 20perc alatt kisültek. Még forrón porcukorral meghintettem.







Guszta ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése