Hosszas hallgatás után újra itt vagyok. Az elmúlt időszak termései közé tartozik Limara vajaskiflije, amit eredetiben itt olvashattok.
Vajas kifli:
Hozzávalók: 3 dl tej, 1tk. só, 1 ek. cukor, 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő-friss, 2 ek. burgonyapehely.
Ezeket a kenyérsütőgép üstjébe rakjuk ilyen sorrendben, majd amikor összeáll a tészta, belecsurgatunk 10 dkg olvasztott, de nem forró vajat. Kb fél órát dagasztotta a gép, majd jól átgyúrtam és egy tálban megkelesztettem.
8-10-12 részre vágjuk, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk. Feltekerjük őket, kb fél óra újabb kelesztés következett, majd jött az, amitől nagyon féltem: forrásban levő szódabikarbónás vízbe merítettem egy szűrőkanál segítségével kb fél percre. Mindig azt hittem, hogy ekkor a kifli külső része meglágyul, meglöttyed, de csodák csodájára nem! Szépen felpuffadtak, majd vajazott sütőlapra helyezve 200 fokon kb 15 perc alatt kisültek.
Csodás ropogós kifli lett a végeredmény. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy próbálja ki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése