Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. július 23., szombat

Csoki ganache-zsal készült torta

Ez az első csokiganache-zsal készült tortám. Először nagyon féltem tőle, hogy nem fog megdermedni, de aztán annyit sikerült szikkadnia, hogy rá tudtam a fondtantból készült virágomat helyezni díszítésként.
Egyébként másnak is egy kissé ragacsos marad a csokiganache vagy csak én bénáztam el valamit?
Aki készített már ilyet, kérem írja meg!



2 megjegyzés:

  1. szio,
    megkérdezhetem, hogy hogyan készítetted a bevonót?
    Szülinaői tortát szeretnék készíteni egyik barátomnak és nagy szükségem lenne fekete színre. Már próbáltam kikeverni de, nem nagyon lett fekete. Esetleg tudsz valami tanácsot adni, hogyan kellene jól csinálnom? Nagyon szépen köszönöm!
    Kriszti

    VálaszTörlés
  2. Bocsi, hogy csak most válaszolok, remélem, nem késtem el vele, de nyaralni voltunk és csak most jutottam gép közelébe...
    Ezt a tortűt étcsokiból készült ganach-zsal vontam be, ami már alapból egy egészen sötét barna színt eredményez (tippeket egyébként itt olvashatsz még hozzá-én is itt kaptam kedvet hozzá: http://tortadiszites.blogspot.com/2010/04/csokolades-ganache-bevono.html )
    Ha viszont gyúrható cukorbevonót szeretnél használni, az ugye alapból fehér. Ahhoz én élelmezési célra szánt széntabletta port szoktam egy pici 90 %-os tiszta alkohollal feloldani, és ezt gyúrom be, majd állni kell hagyni, hogy a széntabletta kifejthesse színező hatását. Ilyen széntabletta port szerintem bármelyik cukrásznagykerben be tudsz szerezni. Én Szegeden a fél kg-os csomagot vettem 800 Ft körül.
    Egyébként én K2 masszát használok tortaburkolásra, amiről nemrégiben tudtam meg, hogy a benne levő titán-dioxidtól (amitől a szép fehér színe van) egy picit több szénport kíván, hogy elérjük a kívánt fekete színt. De állni mindenképpen hagyd, a legjobb egy éjszakát.
    Remélem kielégítő választ adtam, de ha valamiben tudok segíteni még, szólj nyugodtan!
    Üdv: dszisza

    VálaszTörlés