Kalács tészta:
Ebben a sorrendben rakjuk a dagasztógép üstjébe:
1 kis pohár joghurt vagy kefír
2,5 dl víz
5 dkg tejpor
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
csipet só
kb 40 dkg finom liszt
2 ek olaj
1 egész tojás
25 dkg fehér kenyérliszt ( én a Lidl-ben szoktam venni a kenyérsütő lisztet,szerintem az a leggazdaságosabb )
15-20 percig dagasztatjuk a géppel, azután átgyúrjuk. Viszonylag masszívabb, de rugalmas állagú tésztát kell kapnunk. A kelesztőtálban duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, fonjuk, tojással lekenjük, és vagy a sütőlemezen vagy a püspökkenyérformában ismét a duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben az első 10 percben 200 fokon, majd 180 fokon sütjük egészen addig, amíg az alját megkopogtatva kongó hangot ad. Ez kb 30-40 perc.
Itt béna voltam, a végeredmény fotózása lemaradt... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése