Egyébként a Príma Konyha 2011.júliusi számában találjátok meg ezt a sütit.
Csokis-morzsás-meggyes sütemény:
Először a morzsa tésztát készítjük el: 15 dkg finom liszt, 5 dkg étk.-i keményítő, 10 dkg őrölt mogyoró, 15 dkg cukor, 1 tk. őrölt fahéj, 15 dkg margarin. Ezt aprító gépben összedaráljuk, letakarva a hűtőbe tesszük addig, amíg a többit előkészítjük.
25 dkg margarint, 25 dkg cukrot, csipetnyi sót, 2 cs van. cukrot, 1 narancs reszelt héját jó habosra keverjük. Ekkor 5 tojást egyesével belekeverjük, majd hozzáadjuk az egy narancs kifacsart levét. Összeforgatunk 30 dkg lisztet 1 cs sütőporral, majd a masszához keverjük, végül nagyon apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is beleforgatunk a tésztába. Ezt egy vajazott 30x40cm-es tepsibe símítjuk. Megszórjuk 80 dkg magozott meggyel, majd ráhintjük a hűtőben pihentetett morzsát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 perc alatt kisütjük.
Ilyennek kellett volna lennie:
És ilyen lett:
A végeredménynek köze sincs az újságban lévő képhez, de mondom, az íze az tökéletes lett, és ez a lényeg...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése