Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. július 23., szombat

Csokis-morzsás-meggyes sütemény

Biztos jártatok már ti is úgy, hogy találtatok egy jónak tűnő receptet, aztán amikor elkészült, még csak véletlen sem hasonlított arra, amit eredetileg terveztünk. Nos, én most így jártam... Külsőre még csak meg sem közelítette az eredeti receptről készült képet a végeredmény, de az íze ettől függetlenül nagyon finom volt.
Egyébként a Príma Konyha 2011.júliusi számában találjátok meg ezt a sütit.
 Csokis-morzsás-meggyes sütemény:
Először a morzsa tésztát készítjük el: 15 dkg finom liszt, 5 dkg étk.-i keményítő, 10 dkg őrölt mogyoró, 15 dkg cukor, 1 tk. őrölt fahéj, 15 dkg margarin. Ezt aprító gépben összedaráljuk, letakarva a hűtőbe tesszük addig, amíg a többit előkészítjük.
25 dkg margarint, 25 dkg cukrot, csipetnyi sót, 2 cs van. cukrot, 1 narancs reszelt héját jó habosra keverjük. Ekkor 5 tojást egyesével belekeverjük, majd hozzáadjuk az egy narancs kifacsart levét. Összeforgatunk 30 dkg lisztet 1 cs sütőporral, majd a masszához keverjük, végül nagyon apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is beleforgatunk a tésztába. Ezt egy vajazott 30x40cm-es tepsibe símítjuk. Megszórjuk 80 dkg magozott meggyel, majd ráhintjük  a hűtőben pihentetett morzsát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 perc alatt kisütjük.

Ilyennek kellett volna lennie:

És ilyen lett:

A végeredménynek köze sincs az újságban lévő képhez, de mondom, az íze az tökéletes lett, és ez a lényeg...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése