Őszítén szólva ez volt a legelső traktor tortám amit úgy készítettem el, hogy egyben faragtam ki a piskótából. Béna voltam, így ezt a fázist nem fotóztam le, de ezen a képen azért látszik, hogy hogyan is nézhetett ki egyben a tészta. Azután viszonylag vastagabb lapokra felszeleteltem, és főzött, margarinnnal habosra kevert krémmel megtöltöttem, aztán át is húztam vele:
Hogy ne billenjen el a teteje, két vastagabb szívószál darabot döftem át rajta:
Ezután kb. 10-12 órát töltött a hűtőben, majd jó bőven mérve kinyújtottam a cukormasszámat és beborítottam vele a traktort. Aztán már a csinosítgatás jött, végül ecsettel és gél állagú ételfestékkel átfestettem az egészet:
Mivel normál méretű tortára vágyott a megrendelő, ez a kisgép pedig elég zsúr méretűre sikeredett, ezért kitaláltam, hogy készítek mellé egy szénarakást is. Ez a következőképp alakult:
Itt könnyebb volt a dolgom, csak a maradék tésztát kellett nagyjából kúp alakban felrakni és betölteni.
Ez is bekerült a hűtőbe a traktor mellé dermedni.
Sárgára színezett cukormasszával vontam be, majd egy villa segítségével megrajzoltam a " szárakat ", és egy kis kakaóporral tettem életszerűbbé. Állítólag a kisfiúnak akinek készült, nagyon tetszett és rögtön meg is akarta szerelni a traktort..
Hát ez nagyon jó .Ezentúl én is így fogom készíteni.
VálaszTörlésKöszi! Örülök,hogy segíthettem!
VálaszTörlésÉn is megnéztem a tieidet, a béka tortád nagyon király!! A pandamacis tortát formában sütöd vagy azt is faragod?
szia.egy két fázisfotót a kifaragásról nem kaphatnék?köszi.
VálaszTörlésKriszti
Mekkora piskótából készült ez a traki?
VálaszTörlésZseniális😊most kértek tőlem traktort, így készítem! Köszönöm szépen 😘
VálaszTörlés