Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. október 11., kedd

Glutén- és tejmentes kukorica torta

A hétvége egyik termése egy glutén-és tejmentes Kukorica formájú torta volt.
Az alap piskótarecepttel készítettem el, annyi változtatással, hogy a liszt helyett rizslisztet használtam, és 1 cs. sütőport. A krémje a dobos torta krémje volt, azaz 14 tojást 60 dkg cukorral és 20 dkg cukrozatlan kakaóporral folyamatos kevergetés mellett csípősre főzünk, ( ez 85 fokot jelent ), majd gépi habverővel kihűlésig keverjük. Ezt habosítjuk ki 80 dkg Liga margarinnal. Betöltjük a tortánkat. Ennek a krémnek fele elegendő egy normál torta töltésére, bevonására.
Hűtőben kb 10 óra hosszát hűtjük, majd marcipánnal bevonjuk. Én Lidl-st használtam, az gluténmentes. Ha nagyon szakadna a massza, kukoricakeményítő és porcukor hozzáadásával picit szilárdíthatunk rajta.






3 megjegyzés:

  1. Szép termetes kukorica! De tortának is nagyon klassz lett. :)

    VálaszTörlés
  2. Igazán eredeti a kukorica:)! Nagyon jól fest!

    VálaszTörlés
  3. Eredetileg 20főnyi kukoricacsövet kellett volna legyártanom, de azt annyira bénának találtam, hogy egy ekkora torta legyen, úgyhogy aláraktam egy dobozt, így kb 2 arasznyi lett a kukorica.. Állítólag ízlett is a családnak, és szerintem aki nem tudta, az rá sem jött volna arra, hogy teljesen glutén- és tejmentes tortát eszik..

    VálaszTörlés