Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 12., szombat

Az a csodálatos KACSAZSÍROS sütemény....

Disznóvágásainkon nagy örömömre szokott készülni a rokonoknál ez a nagyon finom sütemény. Igazából nem is tudom, mi fogott meg benne igazán, mert tulajdonképpen semmi különleges nincs benne, de mégis rajongok érte.

Nagyanyáink receptje mai " fordításban " így szól: végy 3 tojást, amit 20 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral, 5 dkg szobahőmérsékletű kacsazsírral, 20 dkg szilvalekvárral, 2 kk szódabikarbónával robotgép segítségével jól összekeverünk. Beleteszünk 1 citrom és 1 narancs lereszelt héjját, 2 tk fahéjat, 30 dkg finomlisztet és 15 dkg réteslisztet. Tovább keverjük. Hozzáadunk 2,5 dl szódavizet, 1 ek rumaromát és azt a 0,5 dl tejet, amiben a 10 dkg összevagdalt aszaltszilvát áztattuk.Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt is. Lehet gazdagítani egyébbel is, pl durvára vágott dió. Mindezeket jól összekeverjük, és zsírozott tepsiben előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük ( tűpróbát azért végezzünk! )
A szükséges tepsiméret: 35x27 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése