Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 12., szombat

Igazából már nem emlékszem, hogy melyik blogban olvastam ezt a receptet, úgyhogy ezúton kérek elnézést annak bejegyzőétől, hogy nem nevezem meg... A szerző nevére nem, de a receptre annál inkább emlékszem...
Próbáljátok ki, remélem meg lesztek elégedve vele. Nem bonyolult, persze egy-egy cukrásznagykerben azért egyszerűbb beszerezni a kész masszát.. Amire azonban ügyelni kell, hogy csakis margarinnal dúsított főzött krémmel bevont tortára tegyétek, különben leázik a tortáról a bevonat ( pl. tejszínes torta esetén ). Ezekre az esetekre ott a marshmallow cukorból vagy a házilag előállított pillecukorból készült bevonat.

" Marcipán "-massza: 1 ek. zselatint 6 ek. forró vízben feloldunk, bele 1 ek méz. Ezt ráöntjük 0,5 kg átszitált porcukorra. Elkezdjük összedolgozni, majd annyi szitált porcukrot adunk hozzá, amennyit még felvesz. Ha nagyon törik 0,5 - 1 ek margarint adhatunk pici adagokban hozzá. Ja, és persze a színezőanyagokról ne feledkezzünk meg, ha nem fehér cukorbevonót szeretnénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése