Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. március 8., kedd

Sziasztok!
Ma egy egészen egyszerű receptet osztok meg veletek, ami kiváló húsok pácolására, de önnálló fogásként kennyérrel fogyasztva is megállja a helyét.
Biztosan ezt is sokan ismerik, most úgy írom le, ahogyan mi készítettük.
Cukkíni krém:
Hozzávalók: kb szűk fél talicskányi cukkíni meghámozva, nagyjából felkockázva, ízlés szerinti só, bors, foghagyma, olívaolaj.
A cukkíniket aprítás után kevés olajon tegyük fel párolódni, szórjuk rá a fűszereket, majd addig süssük, pároljuk amíg lekvár-állaga nem lesz. Amikor már eljutottunk idáig, elő a botmixerrel, és dolgozzuk egyneművé. Amikor a főzést befejeztük, tehetünk bele pici Na-benzoátot, majd szedjük üvegekbe. Mielőtt lezárjátok, mindegyik krém tetejére annyi olívaolajat öntsetek, hogy teljesen befedje a krémet. Aztán mehet rá a tető. Lehet száraz dunsztba rakni, de ha a kamra polcaira kerül egyből, akkor sem lesz nagy baj belőle.
Ugyanígy készülhet kolbásztökből, patiszonból, padlizsánból is a krémünk.
Remélem, akik kipróbálják, ízleni fog nekik


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése