Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. július 22., péntek

Citromos szalagárés szelet

A másik kedvenc a keresztelőn a Citromos szalagárés szelet volt, amelynél a szalagárés tészta az alaprecept, és innentől kezdve a végtelenségig variálható akár egy kis kakaópor hozzáadásával, akár a fehér tészta esetében többféle krém betöltésével. Az én választásom a nagy meleg miatt esett a citromos krémre.
A tésztája rém egyszerű: 25 dkg margarint kikeverülnk 15 dkg cukorral, 2 tojással, 1,5 dl tejjel, majd begyúrjuk kb 50dkg lisztben elkevert 1 cs szalagáréval. Rugalmas tésztát kell kapnunk, amit 3-ba osztunk, majd kb 27x37 cm-es tepsi hátulján papírvékonyra nyújtunk és egyesével kisütjük kb 15 perc alatt. Ha langyosra hűltek a lapok, már tölthetjük is. Lesúlyozva azért legalább a hűtőben 1 napot pihentessük!
Krém (jelen esetben) : 0,8 liter tej, 8 ek cukor 3 cs. vaníliás pudingpor, 2 citrom reszelt héja. Ebből sűrű krémet főzünk, majd amikor langyosra hűlt, belekeverünk 40 dkg szobahőmérsékletű margarint. Tetejét szeletelés után porcukorral bőven szórjuk meg! (Bocsi, de mire a fényképezésre meg tudtam menteni egy pár darabot, a cukor leolvadt a tetejéről, de higgyétek el, rajta volt !!  :-))   )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése