Ez egy számomra is teljesen új recept volt, de nem kellett csalódnom benne. Egy vaníliáscukros zacsin találtam, igaz, ott kuglófnak készült, de így, szeletes sütinek sem volt utolsó. Ráadásul a legjobb benne, hogy így végre sikerül elhasználnom azt a tojáslikőrt, ami már a hűtőnkben várja sorsát kb 1 éve, ugyanis a párom kapta, de olyan borzalmas sűrű és tojásízű, hogy nincs gusztusunk meginni. Ide viszont tökéletes volt! Ezért is örültem ennek a receptnek:
Tojáslikőrös szelet:
12,5 dkg lisztet, 12,5 dkg étkezési keményítőt, 1 tasak sütőport, 25 dkg cukrot, 2 cs. vaníliáscukrot, 2,5 dl olajat, 2,5 dl tojáslikőrt és 5 db egész tojást habverő segítségével jól kidolgozzuk, először lassú fokozaton, majd az utolsó 5 percben a legnagyobb fokozaton verjük. Vajazott tepsibe öntjük kb 30x27cm-esbe, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fehércsokival vonjuk be, barna csokiból pedig csíkokat csurgatunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése