Most egy nagyon régi szakácskönyvből való sajtos, főzött perec receptjét hoztam nektek, amely így készül:
Főzött perecek:
Hozzávalók: kb 45 dkg finomliszt, 2 mk só, 0.5 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg étolaj, újabb 1,5 dl tej, sajt a szóráshoz.
A lisztben elkeverjük a sót. A fél dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az olajat elkeverjük a 1,5 dl tejben, a liszthez öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Viszonylag keményebb tésztát kell kapnunk, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kb 13 db vékony rudat sodrunk belőle, perec alakúvá formázzuk, és újból kelesztjük.
Kb fél percig főzzük, ekkorra még kelni fog egy kicsit, majd vajazott tepsire szedjük a kissé lecsöpögtetett pereceket.
Sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben kb 180 fokon megsütjük.
Főzött perecek |
Szia Szilvi!
VálaszTörlésNagyon szépek ezek a perecek :)
Néztem a tortáidat is... meg a többi sütit... Ja és a cukorvirágokat csokorban.... minden nagyon tetszik Nálad :)
Köszi Judóca, nagyon igyekszem!
VálaszTörlés