Aki olvasás helyett csak nézelődni szeretne....

2011. szeptember 6., kedd

Főzött perecek

Huh, most nézem, igencsak el vagyok maradva.... Talán a nagy hajtások és iskolakezdés után lesz végre egy kis szabadidőm magamra és a blogomra is. Rögtön bele is csapok a lecsóba . . .
Most egy nagyon régi szakácskönyvből való sajtos, főzött perec receptjét hoztam nektek, amely így készül:

Főzött perecek:

Hozzávalók: kb 45 dkg finomliszt, 2 mk só, 0.5 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 dkg étolaj, újabb 1,5 dl tej, sajt a szóráshoz.
A lisztben elkeverjük a sót. A fél dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az olajat elkeverjük a 1,5 dl tejben, a liszthez öntjük, majd hozzáadjuk az élesztőt. Viszonylag keményebb tésztát kell kapnunk, majd a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kb 13 db vékony rudat sodrunk belőle, perec alakúvá formázzuk, és újból kelesztjük.



 Addig van egy pici idő arra, hogy egy lábasban vizet tegyünk fel forrni egy kis szódabikarbónával. Amikor a víz felforrt és a perecek is megkeltek, egyesével beleengedjük őket egy szűrőkanál segítségével.




Kb fél percig főzzük, ekkorra még kelni fog egy kicsit, majd vajazott tepsire szedjük a kissé lecsöpögtetett pereceket.

 Sajttal megszórjuk, előmelegített sütőben kb 180 fokon megsütjük.

Főzött perecek

Ha enni akartok egy nagyon jót, feltétlenül próbáljátok ki! Igazi, kívül ropogós, belül puha, foszlós tésztát fogtok kapni.....

2 megjegyzés:

  1. Szia Szilvi!
    Nagyon szépek ezek a perecek :)
    Néztem a tortáidat is... meg a többi sütit... Ja és a cukorvirágokat csokorban.... minden nagyon tetszik Nálad :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Judóca, nagyon igyekszem!

    VálaszTörlés